neděle 13. prosince 2009

Mlžné České Švýcarsko

Na začátku prosince jsme naposledy vyrazili do terénu v Českém Švýcarsku, že to nebyl úplně nejlepší nápad, se ukázalo až ve chvíli, kdy jsme k Pravčické bráně vynesli všechno lezecké vybavení, spustili je ze skály... To že přes mlhu nebylo příliš mnoho vidět, to by se ještě vydržet dalo. :) Ale ten "lehký" deštík, který se na naše hlavy začal snášet, to už bylo moc na nás všechny. :)

Jak je vidět, i ošklivé počasí nás někdy potká... (foto: Lenka)

Lézt v krutém dešti a mlze na skále je prostě hodno bláznů :) (foto: Lenka)

No, jo, tak úplně lehký deštík to asi nebyl, všichni jsme se ještě před cestou od Pravčické brány dolů vyždímali, dole zas. A v autě jsme museli čekat, než se nám odmlží okýnka, protože jsme si je slušně zapářili. :)) Odměnou za naše úsilí byla mokrá lana, to je vážně lahůdka. ;)

Choroš pomož, dřevo oblož (foto: Lenka)

Nu což, na ubytování jsme se usušili, na dobrou večeři vyrazili, večer si Carcassonne zahráli... A jelikož druhý den byla mlha hustá tak, že by se dala krájet. Osobně podezírám Rákosníčka, že ten svůj rybníček Brčálník má někde v Českém Švýcarsku (i když turistické průvodce o něm mlčí:)).

"Lezecká" část výpravy se vydala zpátky do Prahy, já s Jirkou jsme si pobyt o pár dní prodloužili a místo návratu do Prahy, jsme se vydali za nákupy do Varnsdorfu. :)

Kostel sv. Petra a Pavla ve Varnsdorfu (foto: Jirka)

Vila (foto: Jirka)

Byla jsem ráda, že jsme se v mlze nikdo neztratil... :)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Díky za komentář, thank you for your comment! :)